Barcina mreža netaknuta već 720 minuta u Primeri
Foto: EPA

Eibar očekivano pao na Nou Campu

Barcina mreža netaknuta već 720 minuta u Primeri

E. Škorić

Barcelona i nakon osmog kola nema primljenog gola, te su ubjedljivo na vrhu španske Primere.

Barcelona je, prema očekivanjima, s lakoćom, savladala Eibar u osmom kolu prvenstva. Katalonci su s tri gola u zadnjih pola sata ostvarili sedmu pobjedu, a sada su na gol-razlici 22:0. 

Eibar je čvrstom odbranom i disciplinovanom igrom uspio da parira Barci do 60. minute, kada je Xavi, na asistenciju Messija, zatresao mrežu gostiju.

U 72. minuti Dani Alves je sjajno centrirao, Neymar je sve dobro pratio i loptu pospremio u mrežu. Samo dvije minute kasnije, Barca je postigla i treći pogodak.

Messi je sve sam napravio, u svom stilu, te je poslao loptu iza leđa nemoćnog golmana Xabija Irurete.

Barca sada na kontu ima 22 boda uz 22 postignuta gola, omjer 7-1-0 i nijedan primljeni pogodak. Real ima četiri boda manje na drugoj poziciji. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 8. kolo:
Barcelona - Eibar 3:0 (Xavi 60, Neymar 72, Messi 74)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti