Bayern zna kako se zahvaliti preskupom fudbaleru
Foto: EPA

Odustali od Alexisa

Bayern zna kako se zahvaliti preskupom fudbaleru

M. Šljivak

Predsjednik minhenskog Bayerna Uli Hoeness nema namjeru da izdvoji 100 miliona eura za dovođenje Čileanaca Alexisa Sancheza iz Arsenala.

Engleski tim je pokušao da dobije čak 100 miliona eura za 28-godišnjeg napadača, a Bayern se spominjao kao njegova nova destinacija.

Ipak, na kraju od prelaska u Minhen neće biti ništa, naročito zbog činjenice da tim iz Londona traži 100 miliona eura.

To je potvrdio i predsjednik bavarskog kluba Uli Hoeness.

"Ne želimo da igrača od 29 ili 30 godina platimo 100 miliona eura. To nije naša politika. Mi želimo dovoditi mlade igrače što pokazujemo dovođenjem igrača", rekao je Hoeness.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone Bavarci su već dobili četvoricu novih fudbalera. Niklas Sule i Serbastian Rudy su stigli iz Hoffenheima, stigao je i Serge Gnabbry iz Werdera, dok je novi član tima iz  Minhena postao i Corentin Tolisso, koji je stigao iz Lyona.

Za Alexisa je pored Bayerna najviše interesa pokazivao Manchester City.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi