Bez pobjednika u Derbiju della Lanterna
Foto: EPA

Remi Sampdorije i Genove

Bez pobjednika u Derbiju della Lanterna

M. Šljivak

Veliki gradski derbi, duel između Sampdorije i Genove, nije donio pobjednika. Večeras su u Derbiju della Lanterna odigrali neriješeno (1:1).

Krenula su oba tima dosta dobro. Na početku su stvorili nekoliko opasnih situacija pred protivničkim golom, a u 17. minuti je Genova uspjela da povede.

Sjajnu akciju je završio Iago Falque, te je pogodio za veliku radost navijača Genove i vodstvo od 1:0.

Međutim, radost gostujućeg tima je trajala samo dvije minute. Već u narednom napadu Eder koristi grešku odbrane Genove, te poravnava rezultat na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko dobrih prilika, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom (1:1).

Nastavak također donosi nekoliko šansi na obje strane. Međutim, mreže su ostale mirne, te su u velikom derbiju oba tima osvojila po bod.

Seria A, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sampdoria - Genoa 1:1 (Falque 17' / Eder 19')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti