Bivšem selektoru Meksika prijeti 15 godina zatvora

Nema kraja problema za Herreru

Bivšem selektoru Meksika prijeti 15 godina zatvora

Miguel Herrera, nekadašnji selektor meksičke reprezentacije, mogao bi biti osuđen na kaznu zatvoru u trajanju od 15 godina. 

Nakon što je kormilo reprezentacije Meksika morao napustiti jer je napao novinara, Herrera se u novim problemima našao zbog političke aktivnosti u predizbornoj kampanji.

Iako je bilo zabranjeno objavljivati tvitove u predizbornoj kampanji, Herrera je u junu prošle godine to radio bez ikakvih problema, a zamjenik tužitelja Fernando Rodriguez Doval sad je digao optužnicu protiv njega.

"Građani, poznati ili ne, potpuno su bili svjesni da igraju prljavo za stranku ili kandidata i da tako mogu snositi ozbiljne posljedice", rekao je Doval.

Herrera, koji je tokom trenerske karijere vodio i meksičke klubove Atlante, Monterrey, Veracruz, Estudiantes i Américu, može se izvući i novčanom kaznom između 20 i 30 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.