Bivši evropski šampion od sada se zove FCSB

Becali ne odustaje

Bivši evropski šampion od sada se zove FCSB

Slavni rumunski klub Steaua promijenio je naziv u FCSB. 

Bivšem evropskom šampionu je zbog spora sa tamošnjim Ministarstvom odbrane prijetilo oduzimanje licence za nastup u prvenstvu, a kako bi se spriječio takav scenarij vlasnik George Becali je odlučio promijeniti klubu ime. 

Steaua se 1998. godine odvojila od sportskog društva rumunske armije i od tada je vodila spor sa vlastima i vojskom, a sud je presudio u korist tamošnjeg Ministarstva odbrane koje je zadržalo pravo na simbole i lično ime tog kluba.

Iz tog razloga vlasnik Bekali nije imao izbora i morao je pronaći rješenje. 

"Promijenio sam zvanično ime u FCSB. Ali ono što je prirodno ne može da se promijeni, to jedino može Bog. Svijet nas poznaje pod imenom Steaua", izjavio je Bekali. 

Vrijedi istaći da je Steaua u svojoj bogatoj historiji 26 puta osvajala šampionsku titulu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi