Borba za vrh tabele završena bez pobjednika

Derbi 7. kola Ligue 1

Borba za vrh tabele završena bez pobjednika

U posljednjoj utakmici 7. kola francuske Ligue 1, koja je ujedno i bila derbi ovoga kola fudbalskog prvenstva Francuske, St. Etienne i Bordeaux podijelili su bodove odigravši 1:1.

Domaći fudbaleri su bolje otvorili meč, ali su na gol čekali sve do 31. minute kada je Ricky Van Wolfswinkel na asistenciju Tabanoua pogodio za vodstvo od 1:0. 

ASSE-a je u 37. minuti mogao povećati vodstvo na 2:0, ali je lopta nakon udarca Max-Alaina Gradela pogodila stativu. Samo 120 sekundi nakon velike šanse za domaći sastav Bordeaux je stigao do izjednačenja. Rezultat je na 1:1 u 39. minuti izjednačio Tiago Ilori nakon asistencije Diega Contenta.

I u nastavku susreta fudbaleri St. Etiennea su bili mnogo aktivniji, ali pokušaji Max-Alaina Gradela nisu završavali u mreži Carrassoa. U samom finišu utakmice gosti su tražili nepostojeći penal, ali glavni arbitar je samo odmahnuo rukom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon podjele bodova obje ekipe imaju po 14 bodova, uz identičan skor od četiri pobjede, dva remija i po jedan poraz, ali je Bordeaux zbog bolje gol razlike na drugom, dok je ASSE na trećem mjestu. Obje ekipe su remijem propustile prilike da preuzmu lidersku poziciju Ligue 1.

Ligue 1, 7. kolo:
St. Etienne - Bordeaux 1:1 (Van Wolfswinkel 31. / Ilori 39.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.