Borriello ostaje u Italiji, pojačao novajlije
Foto: EPA

Ima novi klub

Borriello ostaje u Italiji, pojačao novajlije

Iskusni italijanski napadač Marco Borriello potpisao je ugovor sa debitantom u Seriji A, ekipom SPAL-a. 

Borriello je nakon jedne sezone provedene u Cagliariju odlučio potražiti novi izazov, a prema pisanju medija sa Apenina, naredna stanica u njegov karijeri bit će novi prvoligaš SPAL. 

Sa ovim klubom Borriello je potpisao dvogodišnji ugovor, a pored njega u SPAL je još stigao Bartosz Salamon, koji pokriva poziciju štopera. On je stigao na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa. 

U svojoj karijeri Borriello je promijenio veliki broj klubova i jedan je od onih fudbalera koji su se na jednom mjestu rijetko zadržavali duže od godinu ili dvije. Nastupao je, između ostalog, još za Romu, Juventus, Sampdoriju, Carpi, Atalantu, Genou...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Italije je odigrao 17 zvaničnih utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi