Borussia Dortmund željela istupiti iz Lige prvaka
Foto: EPA

Potvrdio sportski direktor njemačkog kluba

Borussia Dortmund željela istupiti iz Lige prvaka

E. Čaušević

Ovu sedmicu u svijetu fudbala obilježio je bombaški napad koji se desio u Dortmundu prije početka utakmice Borussije i Monaca.

Meta ovih napada bili su igrači Dortmunda jer su tri eksplozije odjeknule ispred autobosa u kojem su bili fudbaleri njemačke ekipe. Povrede ruke zadobio je Marc Bartra, dok su srećom ostali igrači prošli bez povreda. Utakmica se trebala igrat u utorak navečer od 20:45 sati, ali je odgođena za srijedu, te je odigrana od 18:45 sati.

Iz Dortmunda su nakon utakmice protiv Monaca, u kojoj je slavio francuski tim sa 3:2, žestoko osuli paljbu po UEFA-i. U njemačkoj ekipi nisu mogli vjerovati da je UEFA nakon svega što se desilo odgodila utakmicu za idući dan. Sportski direktor Dortmunda, Hans-Joachim Watzke, izjavio je da je njemački klub razmišljao i o napuštanju Lige prvaka.

"Moram priznati da smo razmišljali o tome da napustimo Ligu prvaka. Ipak, kasnije smo shvatili da bi to bila pobjeda onih koji su nas napali", rekao je Watzke.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi