Borussiji malo nedostajalo, Spahiću okršaj Zmajeva
Foto: EPA

Wolfsburgu bod u Dortmundu

Borussiji malo nedostajalo, Spahiću okršaj Zmajeva

E. Škorić

U srijedu navečer je odigrano pet susreta 16. kola njemačke Bundeslige. 

Iako tabela to ne pokazuje, derbi kola odigrali su Borussia i Wolfsburg u Dortmundu. Milioneri se ove sezone bore za opstanak u ligi, Wolfsburg je najozbiljniji konkurent Bayernu. Ono što je, ne tako davno, bio tim Borussije.

Gosti sve više zaostaju za Bayernom, Borussia je sve ugroženija i pitanje je kome je ovaj bod značajniji. Aubameyang je u osmoj minuti doveo domaće u vodstvo, ali je De Bruyne u 29. izjednačio na 1:1. Kada je Immobile u 76. pogodio za novo vodstvo domaćih, činilo se da će upisati petu pobjedu, ali Naldo je pet minuta prije kraja postigao gol za konačnih 2:2.

U pravoj golijadi, u Frankfurtu, Hertha iz Berlina je odigrala 4:4 protiv domaće ekipe iako je do finiša vodila dva razlike, a strijelci su bili Aigner, Seferović i Meier (2) na jednoj, odnosno Brooks, Ben Hatira,  Schieber i Niemeyer na drugoj strani.

Ove sezone sjajna Borussia iz Moenchengladbacha bila je bolja od Werdera s 3:1. Kruse je u 32. minuti pogodio s penala, na 2:0 povisio je Wendt u 38. minuti, ali je Junuzović smanjio na 2:1 u šestoj minuti nastavka, da bi Kramer u 64. otklonio dileme oko pobjednika. Hrgota je u završnici pogodio za 4:1, što je bio i konačan rezultat.

Izet Hajrović je za goste iz Bremena igrao posljednjih 25 minuta. Bayer je s 1:0 slavio u gostima kod Hoffenheima, a gol za pobjedu Apotekara postigao je Kiessling u 79. minuti. Ermin Bičakčić igrao je 90 minuta kod domaćih, Emir Spahić kod gostiju, dok Sejad Salihović nije dobio šansu za igru.

U timu Paderborna 90 minuta igrao je Mario Vrančić, a njegov klub je s 2:1 izgubio kod kuće od Schalkea iako je poveo autogolom Ayhana u 31. minuti. Choupo-Moting i Neustadter donijeli su preokret plavima iz Gelsenkirchena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 16. kolo:
Borussia D. - Wolfsburg 2:2 (Aubameyang 8, Immobile 76/ De Bruyne 29, Naldo 85)
Frankfurt - Hertha 4:4 (Aigner 43, Seferović 58, Meier 90, 91/ Brooks 21, Ben Hatira 33, Schieber 37, Niemeyer 81)
Hoffenheim - Bayer 0:1 (Kiessling 79)
Borussia M. - Werder 4:1 (Kruse 32 - penal, Wendt 38, Kramer 64, Hrgota 88/ Junuzović 51)
Paderborn - Schalke 1:2 (Ayhan 31 - ag/ Choupo-Moting 44, Neustadter 78) 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.