Brekalo za pobjedu Stuttgarta nad Borussijom
EPA

Milioneri u krizi

Brekalo za pobjedu Stuttgarta nad Borussijom

Fudbaleri dortmundske Borussije poraženi su od Stuttgarta sa 2:1 u okviru 12. kola Bundeslige. 

Milioneri su nastavili sa lošim partijama, vezali su četvrti uzastopni kiks u njemačkom šampionatu, dok Stuttgart nastavlja da igra toplo-hladno i nakon poraza stigla je peta prvenstvena pobjeda. 

Na Mercedes-Benz Areni prvi gol  viđen je već u šestoj minuti. Za vodstvo Stuttgarta je pogodio Akolo, a prednost od 1:0 bila je na snazi sve do 45. minute. Nakon što je Zieler odbranio penal Schurrleu, na odbijenu loptu je natrčao Philipp i postigao izjednačujući gol. 

Stuttgart je prednost udvostručio u 51. minuti, a gol za, ispostavit će se, konačnih 2:1 postigao je Brekalo.

Ovoj utakmici je, podsjetimo, prethodio manji incident u kojem je zbog "nediscipline" iz sastava Borussije izbačen Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang, što se itekako osjetilo na igri gostiju iz Dortmunda.

Bundesliga, 12. kolo:

Stuttgart - Borussia Dortmund 2:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi