Brighton ponovo oborio rekord: Stiglo deseto pojačanje
Foto: EPA

Novi premierligaš jači za Josea Izquierda

Brighton ponovo oborio rekord: Stiglo deseto pojačanje

Novi engleski premierligaš, Brighton, je još jednom oborio klupski transfer rekord. Novi igrač Brightona je 25-godišnji Jose Izquierdo, koji je stigao iz Club Bruggea za 13.5 miliona funti.

Podsjetimo, Brighton je klupski transfer rekord oborio i prošle sedmice kada je u klub stigao Davy Prooper iz PSV-a za šest miliona funti, dok je nešto ranije, u junu, realizovan i transfer golmana Mathewa Ryana. Ryan je stigao iz Valencije, a njegov transfer je Brighton koštao oko pet miliona funti.

Jose Izquierdo predstavlja deseto pojačanje Brightona ovog ljeta, a nastupajući u dresu Club Bruggea, ovaj kolumbijski krilni fudbaler je prošle sezone postigao 16 golova i upisao tri asistencije u svim takmičenjima.

"Jose ima dosta iskustva, on je odigrao skoro 250 utakmica na seniorskom nivou u Kolumbiji i Belgiji, te je igrao u Ligi Evrope i Ligi prvaka...On je u protekle tri godine u Belgiji bio jedan od igrača koji se izdvajao od ostalih", izjavio je povodom Izquierdovog dolaska trener Brightona, Chris Houghton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi