Bugarska pobijedila Francuze, protiv BiH za EP

Bugarska sada ima isti broj bodova kao BiH

Bugarska pobijedila Francuze, protiv BiH za EP

Juniorska reprezentacija Bugarske porazila je danas Francusku sa 2:1 u drugom kolu Elitnog kruga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Bugarska je današnji meč veoma dobro otvorila pa je povela već u 14. minuti kada je strijelac pogotka bio Krastev. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. 

Nastavak meča donio je još dva gola, po jedan u obje mreže. Prvo je Bugarska povećala prednost na 2:0 golom Yordanova u 56. minuti, a Francuska se u meč vraća deset minuta kasnije golom Diabyja. Ipak, Francuze je presjekao drugi žuti karton za Upamecanoa, a sa igračem manje Trikolori ipak nisu mogli izbjeći poraz. Do kraja meča, tačnije u 93. minuti dobili su još jedan crveni karton.

Francuska je nakon ovog poraza izgubila sve šanse da se plasira na prvenstvo Evrope, dok Bugarska sada ima isti broj bodova kao i naša reprezentacija, ali i nešto slabiju gol razliku. Dakle, za prolaz na Evropsko prvenstvo potrebno je da odigramo barem nerješeno protiv Bugarske u ponedjeljak te Francuska ne izgubi od Izraela sa više od dva gola razlike. U slučaju da pobjedimo Bugarsku, sigurno smo se plasirali na Euro, bez obzira na ostale rezultate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi