Cantona o Neymaru: Stvarno ne znam šta on radi u Francuskoj
Foto: EPA

Legenda ne shvata postupak Brazilca

Cantona o Neymaru: Stvarno ne znam šta on radi u Francuskoj

M. Šljivak

Legendarni Eric Cantona ne može da shvati zašto je Neymar došao igrati fudbal u Francuskoj.

Brazilac je u najvećem transferu ikad prešao proteklog ljeta iz Barcelone u PSG, a Cantona tvrdi da mu je to nejasan potez s obzirom na to da se Neymar smatra jednim od najboljih fudbalera ikad.

Cantoni je Ligue 1 preslaba da bi jedan takav igrač došao i igrao tu i taj potez je nazvao pohlepnim.

"Njemu je 25 godina i igrao je u Barceloni. Šta on radi u Ligue 1? Došao je da igra protiv Amiensa ili Guingampa? Vjerovatno je u pitanju samo pohlepa jer to nije strast i fudbal", pita se Cantona, te nastavlja:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"U Ligi prvaka ima maksimalno 10 utakmica u sezoni. Ne razumijem zašto je došao u Francusku. To nikako ne mogu da shvatim", istakao je legendarni Francuz.

Neymara je ove sezone nastupio u 12 utakmica za PSG, a postigao je 11 pogodaka uz devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti