Cavani želi napustiti PSG

Tvrde francuski mediji

Cavani želi napustiti PSG

Francuski mediji objavili su danas informaciju da Edinson Cavani u nadolazećem prijelaznom roku želi napustiti PSG. 

Ipak, čelnici PSG-a ne žele ni razmatrati ponude za urugvajskog fudbalera, unatoč činjenici da je Manchester United za njegove usluge spreman izdvojiti svotu od 50 miliona eura. 

"Ne bih ni razmatrao takvu ponudu. Cavaniju je potrebno samopouzdanje, ali je sa dva pogotka protiv Lillea dokazao svoj talenat", rekao je Nasser Al-Khelaifi, te se osvrnuo na eventualno dovođenje Paula Pogbe. 

"Zašto sam se sastao sa Pogbom? Zato što je veliki talenat, Francuz je i iz Pariza je. Njega žele svi veliki klubovi, pa tako i mi", istakao je prvi čovjek PSG-a. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tokom razgovora za francuske medije Nasser Al-Khelaifi demantovao je informacije da će Laurent Blanc napustiti trenersku poziciju.

"Blanc će biti trener PSG-a i sljedeće sezone. Razočaran sam načinom na koji se on tretira i kritike nisu fer. Možemo da osvojimo četiri domaća trofeja ove sezone. To bi bio istorijski uspjeh. Blanc može da ispiše historiju, kao što je uradio kada je postao prvak svijeta 1998. godine. Ako ne osvojimo sva četiri trofeja neću promijeniiti mišljenja", zaključio je Al-Khelaifi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.