Čelnici Barcelone varaju navijače u slučaju Dembele

Watzke otkrio Barcine igre

Čelnici Barcelone varaju navijače u slučaju Dembele

M. Šljivak

Španski mediji tvrdili su prethodnih dana da je francuski fudbaler Ousmane Dembele (20) na korak od prelaska u Barcelonu.

Francuz bi uz Philippea Coutinha trebao da kupi mir među navijačima katalonskog tima koji su izuzetno ljuti lošim radom rukovodstva kluba, ali i situacijom na terenu nakon blamaže u utakmicama Superkupa Španije protiv Real Madrida.

Međutim, očigledno da rukovodstvo Barcelone pokušava na sve načine kupiti mir kod navijača, ali je za sada dolazak Dembelea na Nou Camp daleko od gotovog.

Generalni menadžer Barce Pep Segura je najavio da je dogovor sa Dembeleom i Coutinhom gotova stvar, ali čini se kako to nije ni blizu istine.

Izvršni direktor Borussije iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke tvrdi da se pregovori o transferu Francuza u Barcelonu nisu pomakli ni milimetar i tako je utišao sve navode iz katalonskog kluba.

"Ne znam zašto je rekao da je transfer dogovoren. Barcelona nije ni blizu dovođenja Dembelea. Ne mogu objasniti  zašto je to rekao, osim možda da se pravdaju navijačima za lošu igru protiv Real Madrida. Pregovori se nisu pomakli ni milimetar", rekao je Watzke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako je čelnik Borussije vjerovatno otkrio pokušaj prevare navijača Barcelone od strane klupskog rukovodstva, koje ovog ljeta nije napravilo nijedan značajniji transfer.

Uspjeli su dovesti Paulinha i Nelsona Semeda, ali to je u odnosu na odlazak Neymara izuzetno slab posao kojeg su napravili.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi