Celta neporažena na Vicente Calderonu
Foto: EPA

Atleticu samo bod

Celta neporažena na Vicente Calderonu

E. Škorić

Madridski Atletico i Celta Vigo remizirali su rezultatom 2:2 u četvrtom kolu španske Primere.

Atletico nije uspio vezati treću pobjedu, dok je Celta po treći put za redom okončala utakmicu neriješeno.

Pablo Hernandez je u 19. minuti doveo goste iz Viga u vodstvo na Vicente Calderonu, da bi Miranda u 31. minuti postigao lijep gol za izjednačenje (1:1).

Atletico u 41. minuti dolazi do preokreta, a za 2:1, nakon ubačaja iz kornera, pogađa Diego Godin. Gabi je ubacio loptu iz ugla.

Miranda je skrivio penal u 53. minuti, a Duran Nolito je bio precizan s bijele tačke za, ispostavilo se, konačnih 2:2. Nešto ranije susret četvrtog kola odigrali su Athletic i Granada, a gosti su slavili s 1:0. U prvom meču subotnjeg programa Real Madrid je u La Coruni slavio sa 8:2 protiv Deportiva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera,  4. kolo:
Atletico - Celta 2:2 (Miranda 31, Godin 41/ Hernandez 19, Nolito 53 - penal)
Athletic - Granada 0:1 (Cordoba 39)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti