Česi tvrde: Veselinović podsjeća na Modrića

Dobojlija u redovima Plzena

Česi tvrde: Veselinović podsjeća na Modrića

E. Škorić

Mladen Veselinović, bivši igrač Sloge iz Doboja, odnedavno je član češkog prvaka Viktoria Plzen. 

Veselinović se pojavio na prozivci Plzena nakon uspješno odrađene probe, a trener Vrba na ovog 20-godišnjaka najozbiljnije računa. Veselinovićeve želje su da s klubom nastupa u Ligi prvaka, a u Češkoj ga dosta hvale.

Posvećen mu je tekst na službenoj stranici Plzena (fcviktoria.cz), gdje je opisan kao "Bosanski Luka Modrić". U tekstu objavljenom na internet stranici Plzena, između ostalog, piše da Veselinović po mnogočemu podsjeća na hrvatskog reprezentativca i veznjaka Real Madrida.

"Došao je ovog proljeća u klub i odigrao nekoliko utakmica za juniore. Treneri mlađih selekcija Plzena bili su puni hvale na račun njegovih igara, a prema njegovom stilu igre, porede ga sa Lukom Modrićem", piše na stranici Plzena.

Nema sumnje da Veselinovića čeka bogata igračka karijera, te se iskreno nadamo da će se poređenja s Modrićem ostvariti i da će jednog dana zaigrati u klubu kao što je Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti