Četiri igrača moraju napustiti PSG
Foto: EPA

Rasprodaja u Parizu

Četiri igrača moraju napustiti PSG

M. Šljivak
Teme:

Francuski PSG napravio je ovog ljeta najveći transfer svih vremena.

Brazilca Neymara su Barceloni platili astronomskih 222 miliona eura, ali su Parižani nakon ovog transfera prinuđeni da zbog Financijskog fair playa (FFF) prodaju nekoliko fudbalera.

Kako bi izbjegli kaznu, nekoliko bitnih igrača će napustiti Park prinčeva do kraja prelaznog roka i u narednim danima bismo mogli svjedočiti odlasku poznatih imena iz kluba.

Francuski mediji su objavili listu od četiri fudbalera koja su prinuđena otići, a to su: Blaise Matuidi, Serge Aurier, Hatem Ben Arfa i Grzegorz Krychowiak.

"PSG jednostavno mora prodati tri ili četiri igrača kako bi izbjegli kaznu za kršenje financijskog fair playa", naslov je kojeg donose mnogobrojni mediji U Francuskoj.

Prodaja ove četvorice igrača izbalansirala bi budžet PSG-a koji bi tako izbjegao eventualnu kaznu, a na ovim igračima bi mogli zaraditi oko 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, ne bi bilo potrebe da prodaju neku od zvijezda tima koje su ostale sigurne, a posebno se to odnosi na Marca Verrattija koji je odavno želja Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi