Chelsea poslao igrača kući zbog kršenja discipline

Kenedy izazvao skandal

Chelsea poslao igrača kući zbog kršenja discipline

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri Chelseaja trenutno se nalaze u Kini gdje se pripremaju za novu sezonu.

Chelsea ja danas u prijateljskoj utakmici poražen od Bayerna sa 3:2, ali ova utakmica je bila u drugom planu. Naime, u centru pažnje bio je mladi igrač Plavaca Kenedy koji je zbog kršenja discipline morao da se vrati u London.

Kenedy je prije nekoliko dana bio aktivan na Instagramu, ali su njegove objave naišle da veliki kritike u Kini. Igrač Chelseaja poručio je prvo da niko ne treba da dođe u Kinu jer je to "usr*na" zemlja, a kasnije je bio sve gori. Nakon što su kineski mediji osuli paljbu po londonskom klubu zbog ponašanja njihovog igrača danas se oglasio i Chelsea.

"Iznenađeni smo i razočarani ponašanjem našeg mladog igrača Kenedyja koji je svojim objavama uvrijedio narod Kine. Nažalost, iako su poruke izbrisane i on je poslao izvinjenje jasno je da to ne može lako da se zaboravi. Klub je odlučio da on više neće biti na pripremama s ostatkom ekipe, te je se već jutros vratio u London", sapštili su iz Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi