Chelsea slavio u Ljubljani, prvijenac Diega Coste

Pobjeda Chelseaja nad Olimpijom

Chelsea slavio u Ljubljani, prvijenac Diega Coste

M. Šljivak

Fudbaleri Chelseaja savladali su u prijateljskom susretu u Ljubljani ekipu Olimije rezultatom 2:1...

Zaista sjajan meč su pružila ova dva tima s mnoštvom prilika na obje strane. Na golu Plavaca stajao je bivši golman Sarajeva Matej Delač, koji je imao nekoliko jako dobih intervencija u prvom poluvremenu.

Ipak, nemoćan je bio u 40. minuti. Kapun je sjajno pogodio bliži ugao golmana Chelseaja, te je Olimpija došla do vodstva od 1:0.

Imao je i Chelsea nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu, ali je mreža Olimpije nakon prvih 45 minuta ostala netaknuta.

Nastavak međutim donosi bolju igru Chelseaja i preokret u ovom susretu. Do izjednačenja je Chelsea stigao u 56. minuti susreta kada je prvijenac za izjednačenje rezultata na 1:1 postigao Diego Costa.

Samo osam minuta kasnije novi gol u mreži Olimpije. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru uz dosta sreće je pogodio Kurt Zouma za vodstvo Plavaca iz Londona od 2:1.

Imala su oba tima još nekoliko dobrih prilika u ovom susretu. Gol Branislava Ivanovića je poništen, dok je Fernando Torres imao nevjerovatan promašaj u finišu utakmice, te je na kraju ostalo 2:1 za Chelsea.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Olimpija - Chelsea 1:2

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti