"Čistio sam svlačionice i toalet a opet sam bio sretan"

Igrači poput Terryja su, nažalost, izumiruća vrsta

"Čistio sam svlačionice i toalet a opet sam bio sretan"

Kapiten Chelseaja John Terry oduševio je navijače i svoje pratitelje na Instagramu emotivnom objavom.

On se kroz sliku prisjetio starih vremena i svojih početaka u voljenom klubu kojem se zahvalio na svemu što mu je pružio. Da je preko trnja stigao do zvijezda najbolje pokazuje fotografija tada 16-godišnjeg Terryja koji nosi prljavi veš dok se pored njega nalazi legendarni Gianfranco Zola, koji oblači kopačke.

"Morao sam objaviti ovu sliku na kojoj imam 16 godina. Čišćenje i nošenje prljavog veša bile su samo neke od mojih dužnosti, zajedno sa pospremanjem svlačionica, čišćenja toaleta i kabina za tuširanje. Volio sam svaku minutu tog posla i osjećao sam se sretnim što mogu samo dijeliti svlačionicu sa igračima poput Zole, koji je imao sjajan odnos sa mladim igračima", napisao je Terry i nakon toga dodao:

"Na ovoj slici Franco oblači svoje kopačke prije odlaska na poslijepodnevni trening. Svi su tada već otišli kući, a on je ostao vježbati izvođenje slobodnih udaraca i poboljšavati svoju tehniku. Za njega je postizanje osam golova iz deset pokušaja bilo nedovoljno dobro. Kakav primjer! On je Chelseajeva fudbalska legenda".

Potražite više informacija na temu Premier league:

I kako se na kraju ne zapitati, gdje su nestala vremena kada je mladim igračima zadovoljstvo predstavljalo i samo druženje sa fudbalskim velikanima te boravak u velikom klubu? Danas 16-godišnjaci zarađuju 100.000 eura sedmično (Odegaard) nakon prethodno temeljito 'izvaganih' desetak ponuda evropskih velikana... Ranije je to bilo mnogo drugačije, Terry je primjer.

John Terry je živa legenda Chelseaja, kluba u kojem boravi od 1998. godine. Odigrao je za svoj tim 440 utakmica do sada a navijači ga vole zbog mnogo toga. Između ostalog, baš i zbog pravilnog odnosa prema grbu kluba kojeg voli i koji mu je pružio sve, još od dječačkih dana do danas...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.