Clarence Seedorf je zadnja nada za Oldham
Foto: EPA

Bivši holandski reprezentativac preuzima englesku ekipu

Clarence Seedorf je zadnja nada za Oldham

Nekadašnji holandski reprezentativac, legendarni Clarence Seedorf je, čini se, pronašao novi trenerski angažman i to u Oldham Athleticu, ekipi koja se takmiči u Ligi 1, trećem rangu engleskog fudbala.

Prema pisanjima britanskih medija Seedorf je već postigao dogovor s čelnicima Oldhama, te je samo pitanje dana kada će i zvanično biti predstavljen kao novi strateg ove ekipe.

Seedorfa čalnici Oldhama vide kao "zadnju slamku spasa", s obzirom da se ova ekipa nalazi u nezavidnoj situaciji nakon deset odigranih kola u engleskoj Ligi 1. Oldham se tako trenutno nalazi na pretposljednoj, 23. poziciji na tebeli, sa sedam osvojenih bodova.

Legendarni Seedorf je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za Ajax, Sampdoriju, Real Madrid, Inter, Milan i Botafogo, dok je kao trener vodio ekipe Milana i Shenzhena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi