Da uvijek može gore, Payet to sada najbolje zna

Marseille odustao od Payeta

Da uvijek može gore, Payet to sada najbolje zna

E. Škorić

Rukovodstvo Marseillea je odustalo od Dimitrija Payeta, koji je ušao u ozbiljnu svađu s West Hamom.

Marseille se borio za Payeta, koji je također izrazio želju da se vrati u Francusku, a sve to koštalo ga je velike svađe s engleskim klubom. Slaven Bilić ga je prekrižio, navijači su počeli da ga mrze, a sinoć su mu polupali skupocjeni automobil i prozore na kući.

I nakon svega saznao je danas da više nije na meti Marseillea. Sky Sport je iz izvora bliskim francuskom klubu došao do informacija koje kažu kako im Payet više nije potreban, odnosno da je jednostavnije pronaći druga rješenja.

Valjda su čelnici kluba s Veledromea shvatili da Payeta West Ham pored sveag neće pustiti, pa su se okrenuli drugim ciljevima. U međuvremenu je Payet odbio tri ponude iz Kine, a bio je spreman otići u Marseille i za 30 posto manju platu od trenutne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Payet je u West Hamu odigrao 60 utakmica i postigao je 15 golova, a šta će i kako će dalje, to ni on sam sada ne zna. Marseille je nudio 25 milion funti, West Hamu je to bilo malo, pa je odbio.

Francuz trenutno zarađuje 125.000 funti sedmično u West Hamu, a prošle godine potpisao je novi ugovor do 2021. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi