"Dali bismo Kolašincu ugovor na deset godina, ali..."

Bh. fudbaler odlazi besplatno

"Dali bismo Kolašincu ugovor na deset godina, ali..."

U Schalkeu su se, čini se, pomirili s činjenicom da će Sead Kolašinac besplatno otići iz Gelsenkirchena. 

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine na kraju ove sezone ističe ugovor sa njemačkim klubom, a budući da isti nije produžio, imat će mogućnost da u ljetnom prijelaznom roku kao slobodan igrač potraži novu sredinu. 

Tužan zbog toga je i Schalkeov sportski direktor Christian Heidel. 

"Bio bih sretan kada bismo mogli potpisati s Kolašincem novi ugovor na deset godina, ali ne vjerujem da ima mogućnosti, a i vremena da dođe do toga. U životu sam optimista, osim kada se radi o nogometu", kazao je Heidel.

Mediji na Otoku navode kako će Kolašinac karijeru nastaviti u Premiershipu. Navodno, 'na stolu' ima ponude Manchester Cityja i Arsenala koji su mu ponudili sedmičnu platu u visini od 140.000 eura. U igri za transfer je još Milan, ali šanse da naš reprezentativac završi na San Siru su minimalne. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi