De Boer: Nije lako doći i uzeti mjesto Manciniju
FOTO: EPA

Holanđanin koji vodi Inter

De Boer: Nije lako doći i uzeti mjesto Manciniju

Holandski trener Frank de Boer izjavio je da nije lako zamijeniti Roberta Mancinija. 

De Boer je na kormilo Intera stigao u augustu nakon što su čelnici milanskog kluba uručili otkaz Manciniju, a svoju karijeru u Italiji gradi korak po korak.

"Italija je bila svjetski prvak 2006. godine, a oni su tada odlučili da dovedu trenera direktno iz Holandije. Svakako nisam mogao da uđem kao slon u staklarsku radnju, kao Holanđanin koji objašnjava kako se stvari rade", izjavio je De Boer za italijanske medije i potom nastavio:

"Zato idem korak po korak. Nije bilo lako doći i zauzeti mjesto italijanskog trenera. Ovdje ste pod pritiskom, svi vas gledaju otvorenih usta. Imamo ovdje pravih pobjednika koje ne moram da tjeram da rade neke stvari, kao što je to bio slučaj u Ajaxu. U Italiji je obična partija rukometa zadovoljstvo", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao igrač De Boer je igrao za Ajax, Barcelonu, Galatasaray, Glasgow i Al-Rayyan.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi