De Bruyne objasnio zbog čega je postao vrhunski fudbaler
Foto: EPA

Šta će reći navijači Chelseaja?

De Bruyne objasnio zbog čega je postao vrhunski fudbaler

E. Čaušević

Bh. reprezentacija u subotu na Grbavici igra najvažniji duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Belgije.

Belgijanci su već osigurali prvo mjesto u grupi i direktan plasman u Rusiju, no poručili su da to neće umanjiti njihove ambicije za pobjedom protiv naše reprezentacije. Jučerašnji trening Belgije propustilo je čak šest igrača među kojima je i Kevin De Bruyne.

De Bruyne ima problema sa zadnjom ložom, ali prema prvim informacijama ne radi se o ozbiljnijoj povredi, te bi ovaj igrač Manchester Cityja trebao biti spreman za meč na Grbavici. Upravo je De Bruyne bio u centru pažnje belgijskih novinara, a svojom izjavom "bocnuo" je navijače Chelseaja.

Naime, poznato je da je De Bruyne prije nekoliko godina bio veliko pojačanje Chelseaja, no nije se previše naigrao na Stamford Bridgeu. Nakon sjajnih igara u Wolfsburgu odlučio se vratiti u Englesku, ali ovaj put u dres rivala Cityja. De Bruyne je rekao da je zbog jednog jedinog razloga postao vrhunski igrač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Samo zbog jednog razloga sam postao vrhunski igrač, a to je jer sam napustio ekipu Chelseaja. Napravio sam pravi potez što sam napustio taj klub u kojem nisam nikada dobio pravu šansu", rekao je De Bruyne.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi