Dembele postaje drugi najskuplji fudbaler svih vremena
Foto: EPA

Dogovoren transfer iz Borussije u Barcelonu?

Dembele postaje drugi najskuplji fudbaler svih vremena

M. Šljivak

Mladi francuski fudbaler Ousmane Dembele (20) karijeru će ipak nastaviti u Barceloni.

Kako navode španski mediji, Barcelona i Borussia Dortmund su dogovorili uslove oko transfera 20-godišnjeg fudbalera na Nou Camp, a katalonski velikan će za njegove usluge izdvojiti 130 miliona eura.

Diario Sport tvrdi da je dogovorena isplata 100 milion eura odmah po završetku posla, a preostalo je još da ekipe dogovore i način isplate preostalih 30 miliona, koje bi tim iz Dortmunda trebao dobiti kroz određeni period.

Tako je, čini se, Barcelona konačno našla zamjenu za Neymara koji je za 222 miliona eura otišao u PSG. Transfer bi u narednim danima trebao biti kompletiran i Dembelea ćemo vjerovatno gledati u dresu Barcelone u novoj sezoni.

Podsjećamo, francuski fudbaler je prije nekoliko dana pobjegao iz Dortumunda. Tražio je dozvolu za odlazak u Barcelonu, a kako je nije dobio, morao je da se vrati u Njemačku.

Nakon povratka u klub dobio je suspenziju i kaznu, ali izvjesno je kako će se Dembeleu želja ispuniti i da će on uskoro obući dres Barce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dogovor s Borussijom oko Dembelea, vjerovatno znači da je Barcelona odustala od brazilskog fudbalera Philippea Coutinha iz Liverpoola, za kojeg su nudili 100 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi