Deulofeu se napokon osjeća "važnim" u Barceloni
EPA

Izjava krila Barcelone

Deulofeu se napokon osjeća "važnim" u Barceloni

E. Ganibegović

Gerard Deulofeu je rekao da se konačno osjeća važnim u Barceloni nakon što je postigao pogodak u pobjedi Barcelone nad Malagom od 2:0.

Ovaj 23-godišnjak dolazi iz Barcelonine akademije, međutim svoju karijeru je gradio u drugim klubovima. Najprije ga je Barcelona poslala na posdubu u Everton, pa zatim u Sevillu, a onda su ga Karamele 2015. godine kupile, međutim nedugo zatim poslat je na posudbu u Milan gdje je igrao dosta dobro.

U Milanu je pokazao svoj cijeli kvalitet, nakon čega je uslijedio povratak u Everton. Stigla je ponuda iz Barcelone, koju nije mogao odbiti, pa je tako od početka nove sezone član kluba u kojem je sve počelo. 

"Imao sam dvije ili tri dobre utakmice za redom i moram sa tim nastaviti. Sada se osjećam kao važan dio tima", rekao je nakon utakmice Deulofeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Utakmica je bila teška jer su nas dobro pritisli, ali ova tri boda su veoma važna jer smo nastavili svoju pobjedničku seriju", zaključio je 23-godišnji igrač Barcelone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi