Diabate i Obraniak za pobjedu Bordeauxa

Ligue 1

Diabate i Obraniak za pobjedu Bordeauxa

M. Šljivak

Bordeaux je na svom Chaban Delmas stadionu u 11. kolu Ligue 1 dočekao ekipu Montpelliera, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu od 2:0.

Gosti su u 18. minuti ostali bez Jebboura, koji je isključen, a Montpellier je nakon crvenog kartona na sve načine spašavao svoj gol.

Bordeaux je u prvom poluvremenu stvarao prilike. Ipak, napadači domaćeg tima nisu mogli da probiju bedem gostiju, pa se na odmor otišlo bez golova.

Dominirao je Bordeaux i u nastavku. Stvarali su prilike, ali završnica je izostajala. Međutim, napadi su se isplatili u 76. minuti. Maurice-Belay je uposlio Cheicka Diabatea, koji je pogodio za prednost od 1:0.

Konačnih 2:0 postavio je Ludovic Obraniak u 90. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 11. kolo:

Bordeaux -Montpellier 2:0 (Diabate 76', Obraniak 90')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.