Domžale bolje od Istre, Horić strijelac prvog gola

Pripremna utakmica u Medulinu

Domžale bolje od Istre, Horić strijelac prvog gola

D. Kurbegović

Nogometaši jesenjeg prvaka Slovenije ekipa Domžala danas je u Medulinu odigrala prijateljsku utakmicu protiv ekipe Istre 1961.  

Puno bolja ekipa iz Slovenije danas je dominirala protiv kluba s kojeg s klupe predvodi trener Igor Pamić, konačni rezultat 2:0 realan je odnos snaga nakon kraja današnjeg susreta.

Ekipa Domžala bolju igru u prvom poluvremenu krunisala je u 45. minuti, kada je nakon jednog prekida bh internacionalac Kenan Horić sa pet metara pogodio za vodstvo 1:0, što je bio i rezultat prvog dijela igre.

U drugom poluvremenu su svi igrači jedne i druge ekipe dobili priliku za igru, a Domžale su preko Jelara u 90. minuti postigli još jedan pogodak za 2:0 što je bio i konačni rezultat utakmice.

Kenan Horić odigrao je 57. minuta nakon čega je zamijenjen od rezervnog stopera Jelara, koji je u posljednjoj minuti glavom ponovo nakon prekida postigao drugi gol na utakmici.

Ekipa Domžala pripreme za nastavak sezone nastavit će u turskoj Antaliji, a narednog četvrtka igrat će protiv Slavie iz Praga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.