Drama se nastavlja: Sergio Ramos ima jasnu poruku za Piquea
Foto: EPA

"Treba pametnije postupati"

Drama se nastavlja: Sergio Ramos ima jasnu poruku za Piquea

E. Čaušević

Odbrambeni igrač Španije, Gerard Pique, doživio je nevjerovatne zvižduke na jučerašnjem treningu ove reprezentacije.

Selekcija Španije okupila se pred posljednje dvije utakmice kvalifikacija za SP protiv Albanije i Izraela. U centru pažnje na jučerašnjem treningu ove selekcije bio je Pique koji je dobio nevjerovatne salve zvižduka i uvreda od navijača Španije koji su prisustvovali na ovom treningu.

Naime, Pique je i ranije bio jedan od najomraženijh igrača u Španiji, a nakon što je odlučio glasati za nezavisnost Katalonije čini se da je situacija za njega postala još gora. Navijači traže njegov odlazak iz dresa Španije jer ne žele da Pique igra za njih kada već želi nezavisnost Katalonije.

Prije nekoliko dana povodom ovih dešavanja oglasio se i Sergio Ramos koji je poručio Piqueu da mu nije baš pametno da se miješa u politiku. Igrač Real Madrida je jučer izjavio da je očekivao uvrede na račun igrača Barce, ali da mu svejedno želi pružiti podršku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Već ranije sam rekao da mu nije pametno što se miješa u sve to, a onda se čudi zašto mu zvižde. Svakako da ćemo mu mi dati podršku, ali moram priznati da me nije iznenadilo ono što se dešavalo na treningu. Nadam se da će u buduće pametnije postupati", poručio je Ramos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi