Dutt: Prihvatam odgovornost, ali Ibišević je bio nesretan
FOTO: EPA

Sportski direktor Stuttgarta

Dutt: Prihvatam odgovornost, ali Ibišević je bio nesretan

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević preporodio se dolaskom u Herthu i tako iza sebe ostavio težak period koji je imao u prethodnom klubu Stuttgartu. 

Ibišević se ove sezone šest puta upisao u listu strijelaca i navijači Stuttgarta se pitaju šta je to sprječavalo našeg napadača da takve igre pruža i u njihovom voljenom klubu. Komentar su tražili od Robina Dutta. 

"Ja sam spreman uvijek prihvatiti odgovornost, ali treba uzeti u obzir da sam sportski direktor i da ne odlučujem koji će igrači igrati, a koji ne. Ove godine smo promijenili dva trenera i Ibišević nije igrao ni kod jednog. On je bio nezadovoljan i nesretan, tako da je sam izrazio želju da ode", kazao je sportski direktor kluba Robin Dutt. 

Čelnici Herthe već ranije su odlučili aktivirati opciju u ugovoru prema kojoj će Ibišević ostati u berlinskom klubu do 2017. godine. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.