Dybala najavio: Ruši se Neymarov rekord?

Želi igrati s Brazilcem

Dybala najavio: Ruši se Neymarov rekord?

E. Čaušević

Argentinski napadač Paulo Dybala uzburkao je javnost u Italiji izjavom da će jednog dana napustiti Juventus.

Juve sutra na domaćem terenu dočekuje Barcelonu, a pred ovaj meč Dybala je odlučio govoriti za italijanske medije. Ovaj napadač je priznao da se uvijek divio igrama Ronaldinha koji je bio njegov idol u djetinjstvu, te da je sretan što može igrati s Messijem u dresu Argentine.

"Uvijek sam se divio Ronaldinhu, on je bio moj idol. Što se tiče Messija čast mi je što mogu igrati s njim. On je najzaslužniji što idemo na Svjetsko prvenstvo i rođen je da bude lider. Messi je Maradona naše generacije", rekao je Dybala, te dodao:

"Iskreno, u budućnosti bih volio da igram s Neymarom. To mi je želja i nadam se da će se ispuniti. On je trenutno najbliži Messijevom i Ronaldovom nivou. Što se mene tiče moram da se trudim još više kako bih napredovao i jednog dana bio u situaciji da osvojim Zlatnu loptu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji dodali su da bi Dybala vjerovatno srušio Neymarov rekord ukoliko odluči da napusti Juve jer je teško očekivati da bi Brazilac došao u Staru damu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi