Džeko nastavio u istom ritmu, Roma lako do pobjede
Foto: EPA

Serija A

Džeko nastavio u istom ritmu, Roma lako do pobjede

E. Škorić

Roma je bila sigurna na Olimpicu u susretu šestog kola italijanske Serije A protiv Udinesea (3:1).

Roma je stigla do četvrte pobjede u prvenstvu, pošto je pred svojim navijačima ostvarila rutinsku pobjedu nad gostima iz Udina.

Opet je važna karika u timu Rimljana bio naš Edin Džeko, koji je postigao pogodak za 1:0, a potom asistirao El  Shaarawyju za 2:0.

El Shaarawy je do kraja poluvremena povisio na 3:0, a nevjerovatno da je taj rezultat ostao aktivan do samog finiša, kada je došlo i do malo uzbuđenja.

Douđen je penal za Romu u 88. minuti, ali neprecizan s 11 metara bio je Diego Perrotti. Utješni pogodak za goste postigao je Larsen u 90. minuti.

Džeko je igrao do 70. minute, dok je Riad Bajić u istoj minuti ušao u redovima gostiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 6. kolo:

Roma - Udinese 3:1 (Džeko 12, El Shaarawy 30, 45/ Larsen 90)



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi