Džeko se ispromašivao, Torino slavio

Poraz Rome u Torinu

Džeko se ispromašivao, Torino slavio

E. Čaušević

Fudbaleri Torina ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv Rome (3:1) u okviru šestog kola italijanske Serije A.

Prvu ozbiljniju šansu na utakmici imala je Roma kada je Džeko izašao sam ispred Harta, ali je golman Torina na vrijeme reagovao i spasio svoj gol. Pet minuta kasnije Torino je stigao do vodstva. Obi je sjajno centrirao, a Belotti je glavom loptu zakucao u mrežu rimske ekipe.

Roma je nakon toga svim silama krenula u napad. Džeko je ponovo bio u odličnoj šansi, ali se spetljao, te je lopta završila u korneru. Torino je u 13. minuti mogao udvostručiti prednost, no udarac Falquea pogađa stativu.

Vučica je do kraja prvog dijela imala još jednu sjajnu priliku preko Džeke. Bh. napadač je ponovo upitio udara, a Hart je krajnjim naporom odbranio njegov udarac.

Drugo poluvrijeme krenule je u istom tempu, Roma je željela izjednačenje, dok je Torino čekao šansu iz kontri. U 53. minuti Peres je skrivio penal, a prednost domaćih udvostručio je dojučerašnji igrač Rome, Iago Falque.

Ipak, samo dvije minute kanije Roma je smanjila na 2:1. Siguran sa bijele tačke bio je rezervista Francesco Totti. Iako su svi tada očekivali da Roma krene po drugi gol, Torino je odlično reagovao, te je krenuo u napad.

Ova taktika ekipi Siniše Mihajlovića isplatila se u 65. minuti kada je Falque svojim drugim golom postavio konačnih 3:1. Džeko je dvije minute prije kraja imao još jednu sjajnu priliku, ali ponovo je promašio.

Roma je četvrta na tabeli Serije A sa deset osvojenih bodova, dok je Torino osmi sa dva boda manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 6. kolo:

Torino - Roma 3:1


Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi