Džeko se izdvaja po broju promašenih zicera
FOTO: EPA

Istraživanje Opte

Džeko se izdvaja po broju promašenih zicera

Bh. reprezentativac Edin Džeko u dosadašnjem dijelu ove sezone je promašio osam kolosalnih šansi. 

Dijamant, kako mu tepaju navijači bh. reprezentacije, je prilično dobro otvorio novu sezonu i u dosadašnjih šest kola je postigao četiri gola. Ipak, statistički je mogao biti i bolji da je u nekim šansama bio skoncentrisaniji i ubojitiji. 

Džeko je prema istraživanju specijalizirane Opte propustio osam kolosalnih prilika za gol, koje bi ga, u slučaju da ih je realizirao, izdvojile na samom čelu liste strijelaca u Seriji A. Ovako je Džeko treći strijelac, gol više imaju Bacca, Belotti, Callejon, dok je vodeći Icardi sa šest postignutih golova. 

Bez obzira na kritike, Džeko se vraća u prepoznatljivu formu i u to je uvjeren i Spalletti koji je rekao da od njega očekuje barem 20 golova do kraja sezone. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi