Eden Hazard pred transferom u Real Madrid?
Foto: EPA

Napušta Chelsea?

Eden Hazard pred transferom u Real Madrid?

M. Šljivak

Belgijski fudbaler Eden Hazard (26) mogao bi napustiti Chelsea u ljetnom prelaznom roku.

Kako navode španski mediji, Hazard je počeo pregovore s madridskim Realom, te rukovodstvo Kraljeva pokušava već do kraja ove sezone da završiti transfer.

Hazard se već dugo povezuje s prelaskom u redove aktuelnog prvaka Evrope. Trener ovog tima Zinedine Zidane je veliki ljubitelj igre 26-godišnjeg fudbalera i čini se kako je konačno uspio nagovoriti rukovodstvo tima da počne pregovore s Belgijancem.

Navodno tajni dogovor već postoji. Hazard je spreman da pređe na Santiago Bernabeu i veliki transfer bi se trebao dogoditi ovog ljeta.

Nije poznato koliko bi Real mogao izdvojiti novca za ovog Belgijanca, a njegova cijena na tržištu je 70 miliona eura.

Hazard je član Chelseaja postao 2012. godine. Stigao je iz ekipe Lille, a tada je izabrao dolazak u London umjesto Madrida.

Ove sezone je belgijski fudbaler odigrao 28 utakmica, te je postigao 10 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti