El Shaarawy: Džeko je važan i potreban Romi
EPA

"O njemu ne treba trošiti riječi"

El Shaarawy: Džeko je važan i potreban Romi

Italijanski reprezentativac Stephan El Shaarawy već u premijernom nastupu za Romu pokazao je da će biti veliko pojačanje za tim kojeg vodi Luciano Spalletti. 

El Shaarawy, koji za Romu nastupa kao posuđen igrač Milana, postigao je dva gola u dosad tri odigrane utakmice i u razgovoru za italijanske medije nije krio da je dolaskom u Rim napravio odličan potez.

"Sve ide po planu, prezadovoljan sam. Dosad sam postigao dva pogotka i jednu asistenciju, i sigurno da mogu biti zadovoljan sa svojom statistikom. Trebam nastaviti ovako. Na dobrom sam putu", riječi su El Shaarawyja koji je istakao da je trener Spalletti najzaslužniji za njegov dolazak. 

"Nije teško zaključiti da Spalletti za mnogo o fudbalu. S njim imam odličan odnos, a kada smo razgovarali preko telefona zaista me motivisao i odlučio sam doći u Romu. Kada sam došao ovdje je bila mirna atmosfera, dok je sada nakon tri pobjede samopouzdanje među igračima znatno veće."

Kada je u pitanju borba za titulu u Seriji A, El Shaarawy kaže:

"Ja ne odlučujem o tome. Bit će sigurno zanimljiva borba između Juventusa i Napolija jer trenutno igraju odlično i imaju izvanredne igrače. Dakle, očekuje nas dobar izazov do kraja sezone." 

Na kraju razgovora osvrnuo se na Džeku. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Džeko je vrlo važan član Rome. Želimo da se u što kraćem vremenskom periodu vrati u prepoznatljivu formu kako bi ostvarivali zajedno zacrtane ciljeve, jer o njegovoj tehnici i snazi na terenu ne treba trošiti riječi", zaključio je El Shaarawy na kraju razgovora za italijanske medije. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi