Eliseu potpisao za Benficu

Vratio se u Portugal

Eliseu potpisao za Benficu

E. Škorić

Iz redova portugalskog prvaka, Benfice, objavili su potpisivanje ugovora sa novim igračem.

Benfica je potvrdila da je potpisala Eliseua iz Malage za zasad neobjavljenu naknadu, a igrač je potpisao dvogodišnji ugovor.

Početkom sedmice pojavile su se špekulacije kako će Benfica pokušati dovesti iskusnog beka, da bi ubrzo doista došlo do realizacije transfera.

“U Španiji sam se razvio kao igrač i želim da nastavim u tom pravcu i u Portugalu. Drago mi je što ću imati priliku da učim od strastvenog trenera kao što je Jorge Jesus”, izjavio je Eliseu.

Eliseu je 2009. godine debitovao za Portugal, ali je za nacionalni tim odigrao svega četiri utakmice uz jedan postignuti gol. Prije Malage je igrao još za Belenenses, Lazio i Zaragozu kao posuđeni igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.