Enrique: U januaru ćemo dovesti nova pojačanja

Barcelona spremna dočekuje januarski prelazni rok

Enrique: U januaru ćemo dovesti nova pojačanja

E. Čaušević

Trener Barcelone Luis Enrique izjavio je danas da su njegovoj ekipi potrebna pojačanja u januaru kako bio osvježio ekipu.

Barcelona u posljednje vrijeme igra odlično i bilježi sjajne rezultate, ali je Enrique svjestan da će umor brzo stići njegove fudbalere. Barca sve više ima problema s povredama pa je Enrique izrazio želju da u januaru dovede nekoliko pojačanja.

Katalonci će u januaru moći računati na Ardu Turana i Aleixa Vidala koji će imati pravo nastupa nakon što završi suspenzija FIFA-e, ali trener Barce želi i novu krv u svojoj ekipi.

"Još uvijek moramo naći zamjene za Pedra i Xavija. Svjestan sam da će nas umor stići i moramo biti spremni za to i imati zamjene za svaku poziciju. Uvijek sam zagrijan za nova imena u ekipi, a njih će u januaru biti sigurno", rekao je Enrique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski stručnjak nije želio otkriti koga prati i ko bi mogao stići na Camp Nou, ali španski mediji špekulišu da će to biti fudbaler PSG-a Ezequiel Lavezzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.