Fabio Capello ostaje selektor Rusije

Fabio Capello ostaje selektor Rusije

Bez obzira na loš rezultat na Svjetskom prvenstvu gdje je takmičenje okončao u grupi Fabio Capello ostat će na kormilu reprezentacije Rusije, potvrdio je italijanski stručnjak tamošnjim medijima. 

Capello je izgubio podršku ruske javnosti nakon Mundijala, ali ne i čelnika Nogometnog saveza sa kojima je održao dva sastanka u tri dana. Nakon drugog sastanka izašao je pred novinare i potvrdio da ostaje.

„Da, ostajem ovdje. Nastavit ću raditi sa najboljim timom Rusije,“ kazao je Capello.

Capello je u januaru ove godine produžio svoj ugovor sve do kraja Svjetskog prvenstva koje se igra upravu u Rusiji za četiri godine. Tada je rekao da je posao u reprezentaciji Rusije njegov posljednji trenerski posao u životu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.