Falcao i Ibrahimović među opcijama Milana
Foto: EPA

Potvrdio izvršni direktor Rossonera

Falcao i Ibrahimović među opcijama Milana

Izvršni direktor Milana Marco Fassone je potvrdio da su Zlatan Ibrahimović i Radamel Falcao među šest ili sedam igrača koji bi mogli pojačati Rossonere do kraja prelaznog roka.

Milan je ovog ljeta već doveo deset igrača i potrošio 210 miliona eura, ali Rossoneri su još uvijek u potrazi za centarforom.

"I dalje nam je potreban napadač, ali moramo mudro iskoristiti preostalo vrijeme. Radimo na tome, ne smijemo žuriti, jer ne želimo napraviti grešku", izjavio je Fassone, te se osvrnuo i na mogućnost dovođenja Zlatana Ibrahimovića koji se još uvijek oporavlja od povrede prednjih križnih ligamenata, ali i Radamela Falcaoa:

"Još uvijek nisam rekao ne ni na jedno ime koje se pojavilo u razgovorima...Među šest ili sedam imena postoje oni kojima smo bliži nego drugima."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Neki od ostalih napadača koji su se pominjali kao moguća pojačanja Milana su i Pierre-Emerick Aubameyang, Diego Costa, Andrea Belotti i Nikola Kalinić. 

Za Ibrahimovića bi potpis za Milan predstavljao povratak u klub za koji je već nastupao od 2010. do 2012. godine, a sjajni napadač je uvijek isticao da nikada nije ni želio napustiti Rossonere.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi