Fener korača prema tituli šampiona Turske

Fener uvjerljivo prvi

Fener korača prema tituli šampiona Turske

M. Šljivak

Fudbaleri Fenerbahčea savladali su večeras na svom Šukru Saracoglu stadionu ekipu Antalyaspora s 4:1 u susretu  29. kola turske Superlige.

Nakon poraza u velikom derbiju od Galatasaraya, Fenerbahče se vratio na pobjedničke staze. Protivnik je bila ekipa Antalyaspora, a Fener je uz dosta muke stigao do tri boda, koja su ih približila tituli prvaka.

Do vodstva je Fenerbahče stigao u 21. minuti. Za prednost od 1:0 pobrinuo se Erkin, a slavlje domaćeg tima je trajalo samo 10 minuta. Gosti su u 31. minuti susreta došli do gola, a mrežu domaćeg golmana Volkana Demirela za 1:1 je pogodio Promise. 

Međutim, to nije bilo sve u prvom poluvremenu što se golova tiče. Fener je do novog vodstva stigao u 38. minuti. Kadlec je postigao gol za rezultat poluvremena od 2:1 za domaći sastav. 

Nastavak je donio ponovo bolju igru Fenerbahčea. Sve dileme oko pobjednika otklonjene su u 89. minuti kada je Kadlec svojim drugim pogotkom povećao rezultat na 3:1. Konačan rezultat od 4:1 postavio je Sow golom u četvrtoj minuti nadoknade.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 29. kolo:

Fenerbahče - Antalyaspor 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.