Feyenoordu derbi protiv PSV-a

Eredivizija

Feyenoordu derbi protiv PSV-a

E. Škorić

Nogometaši Feyenoorda u derbiju 28. kola holandske Eredivizije savladali su PSV.

Feyenoord je u Rotterdamu lideru nanio četvrti poraz. Koban za goste iz Eindhovena bio je Anass Achahbar, koji je postigao dva pogotka. 

On je u 59. minuti načeo mrežu gostiju, potom je četiri minute kasnije povisio na 2:0, da bi utješni gol za PSV postigao Memphis Depay u 68. minuti.

PSV i pored ovog poraza ostaje lider sa 70 bodova, dok Ajax ima 59 bodova i utakmicu manje. Feyenoord je trećeplasirani sa 54 boda.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Duel Groningena i Twentea završen je podjelom bodova (2:2). Burnet i Mahi su bili strijelci za domaće, dok su Tapia i Andersen pogađali za goste, koji su u dva navrata imali vodstvo.

Eredivizija, 28. kolo:
Feyenoord - PSV 2:1 (Achahbar 59, 63/ Depay 68)
Groningen - Twente 2:2 (Burnet 23, Mahi 80/ Tapia 12, Andersen 58)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.