Filip Krovinović novo pojačanje Benfice
Foto: EPA

Mladi hrvatski veznjak

Filip Krovinović novo pojačanje Benfice

Filip Krovinović, 21-godišnji Zagrepčanin je novi igrač Benfice. Ovaj mladi veznjak je potpisao petogodišnji ugovor sa slavnim portugalskim klubom.

Krovinović je stigao iz Rio Avea za oko tri miliona funti, i drugi je igrač koji je od završetka sezone pojačao Benficu, dok je prije njega to učinio Haris Seferović.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="pt" dir="ltr">✍ <a href="https://twitter.com/fkrovinovic10">@fkrovinovic10</a> é reforço do SL Benfica! Acompanha a reportagem em direto na BTV às 19:45. <a href="https://t.co/dcXfVfFK77">pic.twitter.com/dcXfVfFK77</a></p>&mdash; SL Benfica (@SLBenfica) <a href="https://twitter.com/SLBenfica/status/875059583311646722">June 14, 2017</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Mladi hrvatski fudbaler je klasični playmaker i igra na poziciji "desetke", te bi u ekipi trebao zamijeniti Pizzija koji se već neko vrijeme povezuje sa odlaskom iz Benfice.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ovaj fudbaler je u svojoj seniorskoj karijeri nastupao za NK Zagreb i Rio Ave, a u dresu Rio Avea je prethodne sezone odigrao 26 utakmica u prvoj portugalskoj ligi, te je uspio postići pet golova i upisati tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi