Freiburg iznenadio Bayern, Stuttgart slavio bez Ibiševića

Bundesliga, 33. kolo

Freiburg iznenadio Bayern, Stuttgart slavio bez Ibiševića

Najveće iznenađenje u okviru 33. kola njemačke Bundeslige priredio je Freiburg, koji je na domaćem terenu savladao favorizovani Bayern rezultatom 2:1. 

Prvi do vodstva došli su gosti golom Schweinsteigera u 13. minuti, ali vodstvo Bayerna trajalo je do 33. minute. Za izjednačenje Freiburga pobrinuo se Mehmedi, da bi u samom finišu drugog poluvremena za konačnih 2:1 pogodio Petersen.

Bh. reprezentativac Mensur Mujdža odigrao je cijeli susret za Freiburg, za razliku od Vedada Ibiševića koji je važan trijumf Stuttgarta odgledao s tribina. 

Stuttgart je u derbiju začelja bio uspješniji od HSV-a, a konačan rezultat susreta glasio je 2:1. Iako je HSV preko Kačara poveo u 12. minuti, domaći su u nastavku susreta golovima Gentnera i Harnika preokrenuli rezultat i osvojili važna tri boda u borbi za opstanak. 

Na Veltins-Areni Schalke je savladao Paderborn s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na utakmici viđen je u 89. minuti. U šesnaestercu Paderborna nije se najbolje snašao defanzivac Hünemeier, koji je nespretno pogodio vlastitu mrežu za tri boda kluba iz Gelsenkirchena. Sead Kolašinac je u timu Schalkea odigrao svih 90 minuta, dok je Vrančić izašao četiri minute prije kraja.

Bayer Leverkusen bez mnogo problema trijumfovao je protiv Hoffenheima rezultatom 2:0. Prvi gol za Apotekare postigao je Calhanoglu u 45. minuti, a konačan rezultat u 61. minuti postavio je Kießling. Ermin Bičakčić cijeli susret odgledao je s klupe za rezervne igrače, dok je Sejad Salihović šansu za igru dobio u 62. minuti.

Starter za svoj tim nije bio ni Izet Hajrović, koji je šansu za igru protiv Borussije (M) dobio u samom finišu drugog poluvremena. Tim iz Mönchengladbacha slavio je rezultatom 2:0, a najzaslužniji za pobjedu bio je dvostruki strijelac Raffael. 

Wolfsburg je kao domaćin savladao Borussiju Dortmund rezultatom 2:0, a identičnim rezutatom slavio je i Mainz protiv Kolna. Susret između Augsburga i Hannovera okončan je rezultatom 2:1 u korist gostiju. 

Bundesliga, 33. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Augsburg - Hannover 1:2
Bremen - Monchengladbach 0:2
Freiburg - Bayern 2:1
Hertha - Frankfurt 0:0
Leverkusen - Hoffenheim 2:0
Mainz - Koln 2:0
Schalke - Paderborn 1:0
Stuttgart - Hamburger SV 2:1
Wolfsburg - Dortmund 2:1




Stuttgart 2-1 Hamburger All Goals & Highlights... by MusicSavy

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.