Fudbaleri Borussije izveli akciju iz snova

Čisto savršenstvo

Fudbaleri Borussije izveli akciju iz snova

Ekipa Borussije iz Dortmunda u posljednje vrijeme igra u fantastičnoj formi, a podatak da je tim Thomasa Tuchela u u posljednje četiri utakmice postigao 20 golova govori sve.

U moru lijepih, posebno se izdvaja treći pogodak sa sinoćnje utakmice protiv Freiburga u kojoj su Milioneri slavili sa 3:1.

Igrao se prvi minut sudijske nadokade kada su fudbaleri Borussije izveli akciju iz fudbalskih čitanki. Četiri fudbalera su na malom prostoru napravili pometnju odbrani protivnika, a sve je završio novajlija Raphael Guerreiro.

Weigl je dodao do Aubameyanga, koji je lucidno proslijedio do Castra. Uslijedio je još jedan kratki pas iz prve, a potom i sjajna realizacija odličnog Portugalca koji pokazuje da je Dortmundov pun pogodak.

Akcija bi bila još efektnija da je Guerreiro uposlio Pulisica na drugoj strani, ali ne bi bilo smisla zamjeriti mu bilo šta nakon postignutog pogotka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi