Gabigol nakon šest mjeseci napušta Benficu
Foto: EPA

Baš je peh

Gabigol nakon šest mjeseci napušta Benficu

E. Čaušević

Brazilski napadač Gabriel Barbosa prošle godine stigao je kao veliko pojačanje u Inter iz Santosa.

Inter je ovog napadača platio čak 30 miliona eura, ali je u prvoj sezoni odigrao tek nekoliko mečeva i postigao je jedan gol. Nakon što je Luciano Spalletti ljetos stigao u Inter bilo je jasno da neće računati na Gabigola. Brazilac je otišao na posudbu do kraja sezone u Benficu.

Međutim, brazilski napadač se nije baš naigrao u dosadašnjem dijelu portugalskog prvenstva. Kap koja je prelila čašu desila se u subotu kada Gabigol nije ušao u igru kup meča protiv Vitorije, a prvobitno je trebao početi ovu utakmicu.

Prema pisanju portugalskih medija Gabigol je saopštio da želi napustiti Benficu već u januaru i vratiti se u Inter. Ukoliko dođe do toga Brazilac će najvjerovatnije ponovo na posudbu, ali u neki od italijanskih klubova. Podsjećamo, 22-godišnji napadač bi u Benfici trebao ostati do kraja sezone, a portugalski klub bi imao mogućnost da otkupi njegov ugovor.

No, Gabigol je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao svega 148 minuta za portugalski klub, odnosno nastupio je na četiri utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi