Gent iznenadio Tottenham, Fiorentina eurogolom do pobjede

Milićević upisao asistenciju

Gent iznenadio Tottenham, Fiorentina eurogolom do pobjede

Gent našeg Danijela Milićevića je večeras na svom terenu iznenađujuće savladao Tottenham sa 1:0 i tako stekao prednost uoči revanša u Londonu.

Iako su Spursi bili u ulozi favorita, pobjeda je na kraju pripala Gentu koji je tako još jednom pokazao da je sasvim respektabilan evropski tim.

Jedini gol na utakmici viđen je u 59. minuti, kada je Perbet na asistenciju bh. reprezentativca Milićevića pogodio za konačnih 1:0. Do kraja utakmice obje ekipe su imale nekoliko prilika, a najbolju je za Gent propustio upravo Milićević, koji je u 77. minuti pogodio stativu.


Zanimljiv meč odigran je u Monchengladbachu, gdje je domaća Borussia poražena od Fiorentine također s 1:0. Iako su domaći tokom većeg dijela utakmice imali više od igre, na kraju su se radovali Italijani kojim je pobjedu donio Bernardeschi u 44. minuti. 

Reprezentativac Italije je postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca koji će sigurno ući u krug najljepših u ovoj sezoni Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



U duelu Ludogoreca i Kopenhagena slavio je danski prvak, koji je rezultatom 2:1 jednom nogom zakoračio u osminu finala. Gosti su poveli već u drugoj minuti autogolom Aniceta, da bi u 53. Toutouh povisio za 2:0. Tračak nade Ludogorecu donio je Keseru svojim golom u 81. minuti.

U duelu Olympiakosa i Osmanlispora nije bilo golova (0:0), ali jeste mnogo žutih i jedan crveni karton kojeg je dobio fudbaler grčkog tima Viana u 74. minuti. Bh. internacionalac Avdija Vršajević je odigrao svih 90 minuta za Osmanlispor, koji može biti zadovoljan rezultatom ostvarenim u Pireju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti