Getafe odnio sva tri boda sa Riazora

Medunjanin odigrao 90 minuta

Getafe odnio sva tri boda sa Riazora

Deportivo La Coruna poražen je kod kuće od ekipe Getafea koja je slavila sa 2:1.

Golova nije bilo sve do 35. minute kada je vlastitu mrežu zatresao Fabri i tako doveo goste iz predgrađa Madrida u vodstvo. Lafita je u 46. minuti pogodio za 2:0 i tako donio veliku prednost Getafeu.

Sve što je Deportivo do kraja uspio uraditi je pogodak Heldera Postige iz 80. minute. Uprkos pokušajima da stignu do boda, domaćim to nije pošlo za rukom pa je tim našeg Harisa Medunjanina upisao i šesti poraz sezone. Naš reprezentativac je još jedmom proveo svih 90 minuta na terenu Riazora.

Deportivo iz La Corune nalazi se u nezadivnoj situaciji nakon deset kola Primere. Od zone ispadanja udaljeni su samo pet bodova s tim da imaju utakmicu više u odnosu na sva četiri tima koja se nalaze ispod njih. Getafe se nalazi u 'sigurnoj luci' na devetom mjestu sa 13 osvojenih bodova.

Primera, 10. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Deportivo - Getafe 1:2 (Postiga 80' - Fabri AG 36', Lafita 46')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti